Tekstgrootte
Wat wil JIJ leren staat voor het onderwijs op de Paulusschool. Zowel voor de kinderen als voor de leerkrachten. We willen ALLE kinderen:
Wat wil JIJ leren geldt ook voor ons als team. Uitgangspunten die voor ons al team leidend zijn:
Aan de basis staan vier leerKRACHT-instrumenten die elkaar onderling versterken. Deze instrumenten zetten we in een geplande ritmiek in en zij vormen de kern van de leerKRACHT-aanpak waarmee we een verbetercultuur kunnen creëren:
Een groepsklimaat maak je samen. Een positieve groepssfeer vinden we heel belangrijk en daarom is ook gekozen voor Rots en Waterlessen. Immers, daar werk je met de hele groep en niet met individuele leerlingen. Wij hebben gekwalificeerde “Rots en watertrainers".
Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting en meeloopgedrag. Dit jaar worden er weer trainingen aan alle groepen gegeven.
Groep 1/2 Krijgen 5 lessen, groep 3 tot en met 7 krijgen 10 lessen. Groep 8 krijgt 8 lessen, maar daarnaast ook weerbaarheidstraining gericht op de overgang naar de middelbare school.
Ieder jaar krijgen de kinderen van groep 3 t/m 8 drie keer een blok “Paulus Ateliers”. Dat betekent dat de kinderen van groep 3 en 4, groep 5 en 6 en de kinderen van groep 7 en 8 in kleinere groepen gaan werken aan één van de disciplines van kunst en cultuur. Er wordt gewerkt aan een thema.
Kleinere groepen betekent meer aandacht en hulp en de kinderen gaan dieper op een thema in. Voor de leerkrachten betekent het dat we gebruik maken van hun talenten, kwaliteiten. In de Paulus Ateliers zitten o.a. handvaardigheid, tekenen en muziek verwerkt. Ook dit jaar maakt het Paulusfonds mogelijk dat we gebruik kunnen maken van het aanbod van o.a. het Cultuurhuis Abcoude. Per keer mogen twee workshops gegeven worden.
Daarnaast hebben we ook een aantal keer per jaar een Pauluspodium. De eerste keer presenteren alle groepen zich aan elkaar, de overige 4 keren is er een thema en per klas treedt er een groepje kinderen op.
Aan het eind van het schooljaar, meestal de laatste vrijdag van juni, hebben we onze Paulusdag. Een feestdag, waarop we eerst in de groep de verjaardag van de leerkracht(en) vieren. Daarna is er een spellencircuit buiten. De kinderen van groep 7 en 8 bedenken spelletjes voor de hele school. Tussen de middag eten we iets lekkers, meestal pannenkoeken, en de dag wordt afgesloten met een eindspel waar alle kinderen aan meedoen.